Изумот на ова единаесетгодишно момче може да го спаси животот на децата во вжештен автомобили (видео) - Македонија Денес

Изумот на ова единаесетгодишно момче може да го спаси животот на децата во вжештен автомобили (видео)

Опомена!!!

Изумот на ова единаесетгодишно момче може да го спаси животот на децата во вжештен автомобили

Секое топло лето читаме за тоа. Ужасни работи оки никогаш , под било какви услови не би требало да се случат, деца се  оставени во вжештени автомобили и умираат од топлина.

Но ова единаесетгодишно момче можеби го нашло решението за оваа бесмислена трагедија. Секогаш е трагично кога мали деца ќе го загубат животот.

момче

Во Америка од 1998 година околу 712 деца ги загубиле животите така што се оставени во автомобил на жешко сонце.

Благодарение на Бишоп Кари, момче од Тексас ваквите трагедии би  можеле да бидат работа на минатото. Ова младо момче дошло на брилијантна идеја: мал уред кој би се наоѓал во секој автомобил.

Овој мал уред препознава кога воздухот станал премногу топол и автоматски произведува студен воздух.

момче

Производот исто така има и антена која веднаш праќа сигнал на родителите како и полицијата.

До сега, неговата идеја е во процесот на планирање. Но заедно со неговиот татко тој успеал да собере повеќе од 20 илјади долари да го развие, направи и патентира уредот.


Ова не се само обични очила за сонце: Со нив е можно и слушање музика, а како тоа работи е прилично невообичаено (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »