Истражувањата покажаа: Луѓето што не ги сакате влијаат на вашето здравје! - Македонија Денес

Истражувањата покажаа: Луѓето што не ги сакате влијаат на вашето здравје!

Опомена!!!

Истражувањата покажаа дека кога сме во друштво на иритантни луѓе, некој кој не ни е симпатичен, мозокот ни работи поспоро, се попречуваат процесите во организмот, а како последица на тоа добивате главоболка.

Имено, истражувањата покажаа, кога сме во друштво со такви личности, кои не ни се симпатични, мозокот ни работи поспоро, се пореметуваат процесите во организмот а како последица на тоа имаме главоболка , нервоза и ни се намалува отпорноста на имунолошкиот систем.

Исто така познато е дека во друштвото го превземаме однесувањето на другите личности, што во психологијата е познато како ”синдром на огледало”.

И тоа е сосема во ред, доколку околу нас има добри личности, но доколку има некој кој што не нервира, тоа е штетно за нашето здравје.

Она што се случува во тој момент е преземањето на негативните емоции и си пренесуваме себе си негативна, лоша енергија.

Гледано долгорочно тоа може да има многу големи негативни последици. Интересно е што тоа има ефект само кога сме во друштво на такви личности кога имаме слободно време. Тоа значи дека колегите кои што не ги сакаме не се штетни по нашето здравје.

Имено, експертите објаснуваат: кога не работиме, не сме сконцентрирани на задачите, повеќе обрнуваме внимание на опкружувањето, па ако е некој кој ни оди на нерви, многу тешко го поднесуваме тоа.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »