Исперете ги забите еднаш дневно:Кога следниот пат ќе се насмеете, никој нема да верува дека не сте правеле избелување на забите кај професионалец! - Македонија Денес

Исперете ги забите еднаш дневно:Кога следниот пат ќе се насмеете, никој нема да верува дека не сте правеле избелување на забите кај професионалец!

Опомена!!!

Јаболковиот оцет е една од најчесто користените состојки во широк спектар на намени. Најчесто се користи поради неговите лековити својства.

Оцетот е богат со пектини, здрави соединенија и основните минерали. Може да се користи за третирање на голем спектар на болести. Дури повеќе, се смета дека е најмоќна и ефикасна состојка за избелување на забите.

Оцетот може да задржи pH во устата поради киселите својства. Кога се користи ги уништува болестите на десните и микробите. Значи, ја остава устата без бактерии и забите бели како бисери.

За да го користите јаболковиот оцет за орална нега, секогаш треба да го разблажите со вода. Така, мешајте половина лажичка раствор од јабоков оцет во една шолја вода и исперете ја устата. Направете го ова наутро и исчистете ги забите нормално по оваа процедура.

Повторете го овој третман секојдневно.

Важен совет:

Никогаш не треба да употребувате неразреден оцет затоа што може да им наштети на забите. Секогаш протресете го шишето пред употреба затоа што корисните состојки се таложат на дното на шишето.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »