Ирина Шајк е бледа сенка на најубавата руска манекенка во историјата (галерија) - Македонија Денес

Ирина Шајк е бледа сенка на најубавата руска манекенка во историјата (галерија)

Опомена!!!

Татјана Сороко е поранешна манекенка и новинарка. Работела за најголемите модни куќи и станала првиот руски модел од пост – советскиот период кој добил меѓународно признание.

По кариера на модел, Сороко работела и како уредник за магазините Vogue, Vanity Fair и Harper’s Bazaar. Нејзиниот посебен личен стил и нејзината приватна колекција на историски важна облека од високата мода биле предмет на музејски изложби во Русија и САД.

Сороко

Тако и бил нуклеарен физичар. Пораснала во Армазас 16 (денес Саров), град од затворен тип, каде се вршени нуклеарни истржувања за време на СССР. Студирала физика на Московскиот институт за физика и технологија и тука ја забележал еден агент од Париз. Во Франција заминала во 1990 година.По само две недели почнала да работи за Christian Dior и Sent Lauren.

Сороко

Во 1992 година Татјана и нејзиниот сопруг, Серж Сороко,с е преселиле во Калифорнија. Веќе позната од страна на главните модни дизајнери и уредници, нејзината кариера се одвивала со исто темпо токму како и во Европа. Освен моделските ангажмани ширум светот, Сороко го продолжила школувањето на Академијата на уметности во Сан Франциско, каде студирала Историја на мода.

Глумела во филмот „Висока мода“ на Роберт Алтман. По кариера на мдоел почнала да пишува за водечките модни магазини, а станала и заменик уредник на Harper’s Bazaar.

Сопругот Серж Сороко е инвеститор во недвижности и колекционер на уметности.

Погледнете како изгледа Адријана Лима со 20 килограми вишок!(фото)

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »