Интересен план кој би можел да успее: Маринец има решение за Ким, наместо бомби би фрлил ова - Македонија Денес

Интересен план кој би можел да успее: Маринец има решение за Ким, наместо бомби би фрлил ова

Опомена!!!

Дали би успеал овој план?

Поранешен припадник на маринците на САД Јоко Вилиник има крајно интересни предлози како да и стави крај на кризата со Северна Кореја и тоа без оружје и бомби. Планот е толку откачен што дури и екпертите тврдат дека би можел да успее.

Неговиот план не вклучува никакви специјални операции, напади, воени акции или било што што подразбира воено делување. Токму спротивно, тој тврди дека овој судир може да се реши со технологијата, односно наместо бомби тој предлага САД да фрлат ајфон телефони.

-Фрлете 25 милиони ајфони и преку сателит овозможете бесплатен интернет“, напишал Јоко на социјалната мрежа Твитер.

план

Иако овој план изгледа како фантазија и речиси неостварлив, експерт од Северна Кореја во Стимсон центарот Јун Сун, вели дека во суштина би успеало.

-Ким Џонг Ун сфаќа дека штом општеството ќе се отвори и народот на Северна Кореја ќе сфати што му недостасува, неговиот режим нема да биде одржлив“, кажал тој додавајќи дека Пјонгјанг цврсто би се спротивставил на тоа што Вилник го предлага.

план

Сун потсетува дека Јужна Кореја во минатото со балони спуштала памфлети и ДВД кај соседите, а дека режимот на Ким на овие кации воено одговорил.

Од таа причина, Северна Кореја би ги одбила бесплатните мобилни телефони за целата популација.

Фото:google

Ги заменил косите на Трамп и Ким Џонг Ун: Фотографијата на нивните „нови“ фризури се апсолутно глобално интернет лудило (фото)

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »