Имате само 10 секунди да си го спасите животот доколку доживеете инфаркт? Еве што треба да направите(видео) - Македонија Денес

Имате само 10 секунди да си го спасите животот доколку доживеете инфаркт? Еве што треба да направите(видео)

Опомена!!!

Се надеваме дека никогаш нема да се најдете во ситуација да ве погоди срцев удар, но доколку се случи, добро е да знаете како да си помогнете себе си или на некој друг на кого можете да му помогнете пред да стигне брза помош.

Луѓето кога ќе доживеат срцев удар, најчесто се беспомошни. Лицето чие срце отчукува неправилно и почнува да се чувствува лошо, има само околу 10 секунди пред да ја изгуби свеста.

Меѓутоа, можете да си помогнете самите така што ќе КАШЛАТЕ енергично и без прекин. Длабоко вдишите секој пат пред да искашлате. Кашлањето мора да биде длабоко и продолжено, како кога искашлувате секрет од белите дробови.

Погледнете го видеото и ќе сфатите како точно изгледа тоа и како треба да кашлате:

Длабокотo дишење внесува кислород во белите дробови, а движењата кои ги предизвикува кашлицата доведува до притискање на срцето и одржување на циркулацијата, што може да биде пресудно личноста да стигне до болница.

Чаша од овој сок го алкализира целото тело: Отстранете ги сите отрови, спречете болести! (рецепт)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »