Хотел инспириран од Арктикот во Финска (фото+видео) - Македонија Денес

Хотел инспириран од Арктикот во Финска (фото+видео)

Опомена!!!

Хотелот Kakslauttanen Arctic Resort е сместен во северот на Финска.

Ова уникатно одморалиште се наоѓа на 250 километри од Арктичкиот круг, но сепак не е толку тешко да се стигне до него. Најблискиот аеродром се наоѓа на триесет минути од местото.

арктик
Познати се по нивните уникатни стаклени игла кои се реплики од оние во кои живеат ескимите. Ова е едно од најдобрите места каде можат да се набљудуваат северните светла, бидејќи зимската сезона трае осум месеци, од крајот на Август до крајот на Април.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »