Голем ризик! Мажите сè повеќе го користат овој опасен метод на контрацепција! - Македонија Денес

Голем ризик! Мажите сè повеќе го користат овој опасен метод на контрацепција!

Опомена!!!

Секоја година постојат се поголем број на контрацепции за оние кои не планираат семејство.

Кондомот е најдобриот метод на контрацепција во однос на заштитата од сексуално преносливи болести, а неговото дејство во заштита против бременоста е 98 проценти.

Сепак, ова средство се помалку и помалку се користи, иако е ефтино и не му штети на здравјето.

Се повеќе мажи и жени во последно време се одлучуваат за стариот метод на контрацепција – “вадење на време.”

Бројот на мажи и жени кои се “штитат” со овој метод од бременост е двојно поголем од 2002 година, тврдат експертите и предупредуваат дека овој вид на заштита воопшто не е безбеден.

“Ова во голема мера зависи од самоконтролата на мажот, а да бидеме реални, каква е самоконтролата на мажот кој свршува за неколку секунди?”, пишува “Њујорк пост”.

Парадоксално, е тоа што овој метод го користат главно двојки кои не се во долга врска или брак, додека кондомот најчесто го користат парови кои се долго време заедно.

Експертите предупредуваат дека бременоста и те како е можна и кога “ќе се извади” со оглед на тоа дека мала количина сперма се наоѓа во преејакулатот.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »