Годините се само бројка! Ова се 10 најдобри совети за жените над 35 години! - Македонија Денес

Годините се само бројка! Ова се 10 најдобри совети за жените над 35 години!

Опомена!!!

Ова се најдобрите совети за жените над 35 години.

1. Без разлика колку забавата била добра, дајте се од себе да се разбудите во својата спална соба.
2. Меѓу парчето торта и кекс, секогаш направете место за чаша вода.
3. Ако е веќе полноќ, а вие морате да ја измиете косата, да се издепилирате и да ги средите ноктите – секогаш изберете го сонот, затоа што можете да носите долги пантолони, безбоен лак на ноктите и марама на главата додека се возите во автобус, но ништо нема да го сокрие измореното лице и лошото расположение. Секогаш одберете сон.


4. Патувајте во секоја укажана прилика. Новите сознанија се добар начин за стекнување искуства а притоа ќе ви ја продолжат младоста.
5. Пред да почнете да ги проценувате ситуациите, секогаш запрашајте се:Дали е ова моја работа или не? Ако одговорот е второто, затворете ја устата и продолжете на својот пат.
6. Трошење време и емоции на некој со кој не си одговарате има смисла само ако вие сте доктор, а тој е пациент, кој ве плаќа.
7. Меѓу бурна романтика и можност за заработување пари, секогаш изберете го второто.
8. Во караниците не се раѓа вистината, туку мигрената. Во вистинско време кажанато :Да, како што ќе кажеш ти…ќе ви ги зачува парите и нервите
9. Неколку дена поминати во самотија делуваат подобро од скапите спа-салони.
10. Ниеден маж не вреди за да се пати за него во неудобни потпетици.

Најуспешните жени на светот советуваат:Еве како повеќе да верувате во себе!

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »