Гладијатори од челик:Немилосрдна борба на роботи во Русија – победникот е тој кој ќе преживее (видео) - Македонија Денес

Гладијатори од челик:Немилосрдна борба на роботи во Русија – победникот е тој кој ќе преживее (видео)

Опомена!!!

Во Санкт Петербург беше организирана голема борба на роботи помеѓу Русија и Велика Британија.

Роботите биле наоружани со секири, чекани и друго ладно оружје , а се бореле до потполно уништување.Натпреварувањето се вика „Bornebot – 2017“.Победникот во оваа борба е оној робот кој ќе издржи до крај, односно единствениот ќе преживее.

Во годинешната борба победил рускиот тим „Energy“, пишува РТ, а како изгледала борбата погледнете во продолжение.

Новата ера најавува концертни роботи(видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »