Фото:Куче од Скопје секојдневно им помага на сопствениците во шопинг: Носи тоалетна хартија, намирници... - Македонија Денес

Фото:Куче од Скопје секојдневно им помага на сопствениците во шопинг: Носи тоалетна хартија, намирници…

Опомена!!!

Оваа фотографија денеска буквално ги растопи сите на „Фејсбук“ и предизвика бура од убави емоции.

Кучето од фотографијата не само што е најдобар пријател на скопското семејство, туку тој рамноправно како и другите членови,  помага во пазарењето. Секојдневно заедно со своите газди оди на шопинг и им помага во носење на кесите до домот. Слаткиот пазарувач се вика Бен и тој е неразеделен другар со неговиот сопственик Александар. Бен и Александар често може да се видат заедно низ Скопје, а нивната дружба секогаш измамува  насмевки кај случајните минувачи.

Браво за крзнениот вреден херој!

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »