Фенг шуи тест: Еве како со помош на свеќа можете да проверите дали во вашиот дом владее добра или лоша енергија - Македонија Денес

Фенг шуи тест: Еве како со помош на свеќа можете да проверите дали во вашиот дом владее добра или лоша енергија

Опомена!!!

Фенг шуи тест ќе ви помогне да откриете дали во вашиот дом владее позитивна или негативна енергија, а се прави со помош на пламен од свеќа. Со ова се проверува дали енергијата во одреден дел од просторот е „Чиста“.

Потребно ви се свеќа, држач за свеќа, запалка и целосен мир, без ветер.

Седнете на мирно место во станот. Запалете ја свеќата на држачот пред  вас и мирувајте неколку минути со спуштени очни капаци.  Направете доволно растојание помеѓу вашиот здив и пламенот од свеќата.

sveca1

Доколку енергијата на просторот е добра – пламенот на свеќата е мирен и со златно жолта боја.

Доколку  пак пламенот  а свеќата пука додека гори, има сина боја, се однесува чудно и „се крши“ или исфрла искри – тогаш на просторот му е потребно енергетско чистење. Ваквиот „немирен“ пламен  покажува дека во меморија на ѕидовите има лоши записи од претходни настани.

Рецепт за среќа: Во чаша вода ставете сол – по 24 часа се случува нешто чудесно

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »