Фејсбук направи Месинџер за деца:Оваа апликација ќе ги израдува сите родители (видео) - Македонија Денес

Фејсбук направи Месинџер за деца:Оваа апликација ќе ги израдува сите родители (видео)

Опомена!!!

Фејсбук направи нова верзија на својата Месинџер апликација која е намената за деца помлади од 13 години.

Оваа апликација дизајнирана е така што неутрализира сексуални предатори. Така Messenger Kids ќе им дозволи на родителите да ја инсталираат апликацијата на детскиот телефон, направат профил во нивно име и одберат членови на семејството и пријателите кои ќе можат да се допишуваат или гледаат со нивното дете.

На децата не им е потребен Фејсбук профил ниту број на телефон за да комуницираат преку Messenger Kids.Специјални филтри за детекција ги спречуваат децата да споделуваат голотија, сексуални содржини или нешто со насилна содржина.
Погледнете го видеото:

Дали знаете зошто Фејсбук е токму во сина бој?

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »