Еве зошто часовникот на ајфонот секогаш покажува 09:41 часот - Македонија Денес

Еве зошто часовникот на ајфонот секогаш покажува 09:41 часот

Опомена!!!

На рекламните фотографии на Apple, уредите како iPhone и iPod секогаш го покажуваат истото време – 9 часот и 41 минута. Причината за ова е кога Стив Џобс го промовирал првиот iPhone во 2007 година, времето на објавата било 9 часот и 42 минути.

ајфон

После откривањето на оваа занимливост, компанијата излегла со уште една интересна стратегија. Имено, сите презентации и промоции оттогаш се оддржуваат во 09:40 часот. Времето на часовникот на уредите на Apple се помести за една минута во 2010 година кога Џобс го претстави првиот iPad. Од тогаш сите производи на Apple како iPhone, iPad или Mac имаат исто време – 9 часот и 41 минута.

Ако отидете на веб страната на Apple ќе видите дека оваа практика се уште важи, а единствен исклучок е смарт часовник на Apple.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »