Еве на која температура ќе ви „умре“ батеријата и телефонот - Македонија Денес

Еве на која температура ќе ви „умре“ батеријата и телефонот

Опомена!!!

Смартфоните не се направени за да издржат ниски температури, исто како и луѓето. Меѓутоа, ние секогаш можеме да се облечеме потопло, додека телефонот не го може тоа.

Иако не постои дефинитивен одговор на тоа колку точно ниски температури може негативно да влијаат на омилениот примерок на технологијата, ова се температурите кои серизоно ќе му наштетат:

*-12 Целзиусови степени –екранот почнува полека да се затемнува

*-23 Целзиусови степени – одредени телефони почнуваат да имаат проблем со должината на траењето на батеријата

*-28 Целзиусови степени –неколку модели на телефоните ќе се изгасат

*-34 Целзиусови степени – сериозни проблеми со батеријата и екранот

*од -40 до -45 Целзиусови степени – сите телефони прекинуваат со работа и не се функционални.

Полека и без паника:Еве како да го спасите мобилниот телефон ако падне во вода (фото)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »