Еве како треба да проверите дали ви е пуштена евтината тарифа од 14 до 16 часот - Македонија Денес

Еве како треба да проверите дали ви е пуштена евтината тарифа од 14 до 16 часот

Опомена!!!

Прилагодувањето на броилата за новата тарифа е во полн ек.

Промените се планира да завршат на 24ти октомври. Но како да бидете сигурни дека Вашето броило има евтина тарифа.

Едноставно погледнете на дисплејот од броилото во периодот од 14 до 16 часот, од понеделник до сабота.

 Доколку во тој период на екранот ви се појавува индикаторот Т2, тоа значи дека имате евтина струја.

извор: erelax.mk

Тајни потрошувачи: Овие пет уреди ви ја зголемуваат сметката за струја, а за тоа не сте свесни!

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »