Еве како да дознаете дали некој ве пребарувал преку интернетот - Македонија Денес

Еве како да дознаете дали некој ве пребарувал преку интернетот

Опомена!!!

Колку пати сте се прашале дали некој ве пребарувал преку интернетот? Конечно се појави можност да проверите дали некој го пишал вашето име во пребарувачот на веб.

Во Google отворете www.google.com/alerts. Внесете го своето име во куќичката за предупредување при врвот на страната и кликнете Create Alert. Со помош на опцијата Show Options проширете го прегледот и одберете колку често сакате да ви пристигаат известувања, како и каде ќе бидат испратени.

Но, страната  Mention.com  праќа предупредување дури и на само спомнување на името. Постојат мобилни апликации за Андроид и Ајфон, како и апликации за   Windows 8 и Chrome.

интернетот

Можете да одбирате помеѓу три опции како и избор на јазик. Одберете Next Step, потоа изворите кои сакате да ги користите, како блогови, форуми, Фејсбук и Твитер. Филтрирајте ги изворите кои не сакате да ги следите. Кликнете Create My Alert потоа Save. Поврзете ги своите кориснички адреси на Фејсбук и Твитер со Mention.com за да побрзо ви пристигаат известувањата.

Ја имаме шифрата: Дознајте кој ви го прислушува телефонот

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »