Есен која ќе ве воодушеви, во боја на путер и рум(галерија) - Македонија Денес

Есен која ќе ве воодушеви, во боја на путер и рум(галерија)

Опомена!!!

Сите вкусни придавки не ја менуваат суштината на бојата – оваа боја сигурно е една од најважните и најнеопходните бои на есента.

Butterum”- нијанса на путер и рум е нова трендовска боја на есенската сезона.

Бојата “Butterum” е комбинација на слатката арома на рум и крем путер и неодоливо потсетува на цимет, млеко со кафе, капучино.

Без”butterum” капут невозможно е да се замисли модерната гардероба за претстојната сезона. Меѓутоа треба да се има на ум и тоа дека нијансата “butterum” малку е неблагодарна, бидејќи ако малку погрешно ја комбинирате или одберете погрешна нијанса може да изгледате бледо и болно.

Но, овој проблем брзо и лесно се решава со помош на руменило во боја на праска или розово и сочен кармин во виолетова боја.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »