Елон Маск ја претстави новата текила TeslaQuila (видео) - Македонија Денес

Елон Маск ја претстави новата текила TeslaQuila (видео)

Опомена!!!

Елон Маск како една од првоаприлски шеги на неговата компанија, на Твитер бјавил дека  во видно алкохолизирана состојба бил пронајден покер еден од автомобилите Модел3, со уште видливи трагови од слози на обрзаите и празно шише од новата текила TeslaQuila.

Веста за банкротот, без оглед што била лажна, предизвикала дополнителен пад на акциите на компанијата за 2,5%, но му донесе и одлична бизнис можност на Маск.

Имено, интернетот буквално експлодираше и сите почнаа да се распрашуваат каде е можно да се најде таа текила, така што е објавена и фотографијата д првото шише, а доколку дојде до производство, нема сомнеж дека ќе стане апсолутен хит.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »