Едни го обожуваат, на други им се „грози“! Новиот тренд се шири на Инстаграм!(фото) - Македонија Денес

Едни го обожуваат, на други им се „грози“! Новиот тренд се шири на Инстаграм!(фото)

Опомена!!!

На Инстаграм во последно време се шири еден тренд помеѓу девојките кои поттикнува малку поинаква слика за женската убавина.

Додека едни се со став дека треба да се подржува мајката природа, многумина и го осудуваат и ваквиот вид на „убавина“ со сметаат за грозен, неуреден и се дава впечаток на недостиг на лична хигиена.

Некои жени решиле си гордост да објавуваат фотографии на кои се гледаат нивните споени веѓи, а се со цел да се урне стандардот на убавина според кој тие би требало да бидат тенки и „под конец“ дефинирани.

тренд

Тие, имено, решиле да се збогуваат со нивните пинцети и да ги пуштат нивните веѓи природно да растат. Фотографиите на нивните веѓи ги објавуваат со хештаговите  #unibrowgang, #unibrowonfleek и #unibrowmovement.

Овој тренд има намера да им помогне на жените, кои не сакаат да ги тенчат веѓите, за да не се чувствуваат поинакви и ќе им даде повеќе самодоверба затоа што не се сами во личниот избор.

тренд

тренд

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »