Еднаш кога ќе ја најдат сродната душа- тоа е за цел живот, но овој знак е љубоморен и посесивен! - Македонија Денес

Еднаш кога ќе ја најдат сродната душа- тоа е за цел живот, но овој знак е љубоморен и посесивен!

Опомена!!!

Овој знак е способен за длабоки и цврсти чувства. Тој е симбол на страствен темперамент. Превртливоста и непостојаноста се целосно непознати за него.

Тој ја истакнува најцврстата верност во љубовта – кога еднаш ќе ја најде својата сродна руша, тој го смета својот избор за конечен и незаменлив.

Многу ретко свесно го повредува лицето кое покажува љубов кон него и лојалност во врската, како и верба во него. Во замена за својата посветеност кон другата личност, тој бара внимание и труд и не дозволува никаков сомнеж во верноста на својата љубов.

За да живеете во хармонија со Бикот, не треба да ја предизвикувате неговата љубомора. Тој во суштина е многу посесивен и честопати ја третира својата сакана личност како таа да е објект кој комплетно му припаѓа.

Во однос на физичката конституција, луѓето родени во Бик се обично силни. Сепак, поради нивната бавна природа тие реагираат на било која болест, но сепак поседуваат силен отпор.

Според најстарите астролошки договори, најранливите точки на телото на Бикот се грлото, дишник, цревата и мочниот меур.

На Бикот му е тешко да одолее на храна и пиење, а за ова би морал посебно да внимава.

Движењето и активноста во природата и на чист воздух се неопходни за одржување на физичката еластичност и доброто здравје.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »