Древна индијанска мудрост која секој родител мора да ја прочита:По чии стапки оди вашето дете? - Македонија Денес

Древна индијанска мудрост која секој родител мора да ја прочита:По чии стапки оди вашето дете?

Опомена!!!

Детската мудрост е најголема…само доколку сакате да ја чуете!

Старата индијанска приказна вели дека еднаш покрај огинот седеле искусен воин и неговиот мал син. Големиот воин сметал дека е време да почне да го учи момчето на животни мудрости и светот кој го опкружува.

-Сине колку и да си сигурен во себе, секогаш мораш да внимаваш каде газиш“, ја започнал тој приказната.

Меѓутоа, синот веднаш го прекинал.

-Внимавај  ти, татко мој, јас одам по твоите стапки“, едноставно кажало момчето.

Тајната на древните Индијанци со децении криена од човештвото: Кога ќе ја дознаете веднаш ќе почнете да ја пуштате косата да расте

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »