Dogecoin тежок милијарда долари - Македонија Денес

Dogecoin тежок милијарда долари

Опомена!!!

Dogecoin, криптовалута која настанала како пародија на криптогрозницата, сега вреди дури 1,1 милијарда долари.

Растот на Dogecoin, и други потомци на битикоин пред се е благодарение на фактот дека тие се сметаат за „поевтини“ во споредба со битикоин или етереум, на пример, вели Дејв Чепмен, аналитичар.

Еден од основачите на Dogecoin, вели дека олкавиот раст на токените помалку и загрижува.

Според податоците на Coin маркетот, моменталната пазарна вредност на Dogecoin е околу 1,17 милијарди долари, и се тргува за 0.010360 долари по токен. За месец дена забележале раст од 400 отсто.

Анализа: Што се можете да купите со битикоини?

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »