Дневна доза психологија: Жената која има самодоверба и почит кон себе мора да ги донесе овие животни одлуки! - Македонија Денес

Дневна доза психологија: Жената која има самодоверба и почит кон себе мора да ги донесе овие животни одлуки!

Опомена!!!

Вистинските жени внимаваат на себе, на својот изглед, на своето однесување, на она што го јадат, пијат, како зборуваат…Онаа жена која се цени себе си треба да ги усвои и овие 15 одлуки, деветтата задолжително.

1. Погледнете се во огледало и нека ви се допадне она што го гледате.
2. Дозволете си себеси да бидете она што сте!
3. Зголемете ги вашите стандарди.

жена

4. Најдете го доброто во другите, наместо да се фокусирате на лошото.
5. Прифатете ги лошите моменти во животот.
6. Ослободете се од она што не ви треба.
7. Бидете благи кон себе кога ќе направите нешто ново.
8. Нека не ве плаши непознатото. Учете!

жена
9. Престанете да им се извинувате на оние кои тоа не го заслужиле.
10. Дознајте ја разлика помеѓу откажувањето и заситувањето.
11. Престанете да ги забрзувате работите на кои им е потребно време да се случат и остварат.
12. Дозволете љубовта да ве води!

13. Бидете благодарни за денес.
14. Отпатувајте на тоа место за кое размислувате. Тоа е со причина во вашето срце!
15. Престанете да се обидувате да стигнете таму каде што мислите дека треба да стигнете и сфатете дека сте токму таму каде што треба да бидете.

фото:google

Привлечете ги парите и среќата: Еве кои се законите на карма кои ќе ви го сменат животот!

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »