Длабоко во шумата изградил куќа како од бајките: Внатрешноста остава без здив! (видео) - Македонија Денес

Длабоко во шумата изградил куќа како од бајките: Внатрешноста остава без здив! (видео)

Опомена!!!

Во последните неколку години, посебно се популарни мини-куќичките.

Повеќето од нив можат да бидат прикачени на приколка, па така можете да ја пренесете каде сакате. Меѓутоа, овој човек целосно ја прилагодил идејата за куќата на своите барања и естетика.

Куќата се наоѓа на брегот на островот Ванкувер, во Британска Колумбија (Канада). Се наоѓа во средина на недопрената природа, во бајковита околина на канадската убавина.

Куќата е направена речиси исклучиво од природни материјали, а во внатрешноста доминираат дрво и камен.

Исто така постои и мала кујна која се поврзува со дневната соба.

На првиот кат се наоѓа спалната соба. Квадратурата е мала така што во спалната соба има само голем кревет.

Поради малиот простор, секој квадратен сантиметар е паметно искористен.

Погледнете како е “спакувана” оваа неодолива куќичка!

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »