Девојче без раце седнало зад клавир, а кога почнала да свири и пее публиката се расплакала!(видео) - Македонија Денес

Девојче без раце седнало зад клавир, а кога почнала да свири и пее публиката се расплакала!(видео)

Опомена!!!

Често сме себични и мислиме само на тоа како ние имаме некакви проблеми,а во суштина тие проблеми се ништо во однос на туѓите. И тогаш се осмелуваме да се жалиме, додека тие другите луѓе се храбри и се носат со сето тоа достоинствено.

Оваа приказна ќе ве остави без збор. 14 – годишно девојче Лореаи Моснегут е родена без раце. Тоа сепак не ја спречило да го прави тоа што го сака.

Ова девојче е вистински пример дека не треба да бараме изговори, туку треба да се трудиме во тоа што го сакаме и посакуваме.

Ова девојче мајката го напуштила уште на раѓање. Можете и да го замислите тоа. Сепак, ја посвоила прекрасна жена по име Викторија Парван која од секогаш и давала несебична љубов каква што сите ние заслужуваме.

Се појавила на познатото талент шоу во Романија и отпеала песна. Покрај тоа, свирела и клавир. Сето тоа користејќи ги ножните прсти. Нејзиниот настап ги воодушеви сите. Покрај тоа напишала дури и четири книги користејќи ги ножните прсти.

Погледнете како сето тоа изгледало:

Жирито во солзи: Дојде на аудиција и воодушеви со гласот, а нејзината животна приказна ги трогна сите! (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »