Дали знаевте? Апликацијата Google "Translate" можете да ја искористите и фотографирајќи го текстот кој сакате да го преведете? - Македонија Денес

Дали знаевте? Апликацијата Google “Translate” можете да ја искористите и фотографирајќи го текстот кој сакате да го преведете?

Опомена!!!

Оваа опција ќе ви биде од голема корист на патувањата и моментите кога немате време да впишувате некаков поим.

Google Translate е една од најкорисните и најомилени апликации кои може да се најдат на паметните телефони. Освен што во движење  можете да преведете се што ви е потребно, оваа опција има и неколку финти за кои малкумина знаат.

Апликацијата за преводи на компанијата Google преведува дури 103 јазици, од кои 59 ви се достапни и во моменти кога не сте прикачени на интернетот.

апликацијата

Доволно е да означи од кој на кој јазик сакате превод и да го фотографирате поимот ој сакате да се преведе, а апликацијата веднаш ќе ја скенира фотографијата и ќе ги пронајде текстуалните делови, ќе ги прекопира во преведувачот и ќе ви „сервира“ текст на саканиот јазик.

Исто така, Google Translate апликацијата може да преведува тоа што ќе го изговорите во микрофон, а ви дозволува дури и со рака (односно прст или молив) да напишете збор кој сакате да го преведете.

На апликацијата може да и одборите и пристап за смс пораките како што побрзо да можете да ги преведувате кога ќе ви притреба.

Од сега може и да предвидува! Фејсбук точно знае кога ќе се вљубите или раскинете, а еве и како

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »