Дали сте забележале некој фудбалски судија со брада? Еве зошто не смее да има! (фото) - Македонија Денес

Дали сте забележале некој фудбалски судија со брада? Еве зошто не смее да има! (фото)

Опомена!!!

Кога последен пат сте виделе фудбалски судија кој носи брада? Дали се сеќавате?

Сигурно не сте виделе никогаш, освен ако не ги познавате Џеф Винтер и Роџер Дилкес, кои судеа во ниските англиски лиги.

Но и тие двајцата мораа да се избричат, а причината е едноставна.

Фудбалскиот сојуз им налага на судиите да се бричат, и да ги прикриваат тетоважите доколку ги имаат кога се на терен. Англичаните им упатија порака на судиите доколку сакаат да судат во Премиер лигата, мораат да имаат избричено лице.

Тој кодекс мора да се почитува, бидејќи тетоважите и брадата кај судиите не се пожелни.

Неверојатна атмосфера-Топ 10 песни на клубовите кои се пеат ширум стадионите во Европа (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »