Дали некогаш сте се прашале: Која е разликата помеѓу машкиот и женскиот оргазам? - Македонија Денес

Дали некогаш сте се прашале: Која е разликата помеѓу машкиот и женскиот оргазам?

Опомена!!!

Мажите немаат големи проблеми со постигнување на оргазам. Сепак, дали некогаш сте се запрашале како се чувствуваат за време на оргазмот и кои се разликите со женскиот оргазам?

Машкиот оргазам е:

Краток
За сите оние кои сеуште не знаат, оргазмот кај жените може да трае до 30 секунди. Мажите не се благословени со вакво време – нивниот врв трае од три до максимум 12 секунди.

Еднократен
Додека жените можат да доживеат повеќе оргазми еден по друг, кај мажите правилото е – еден истрел. И за повторно полнење, потребно е малку да почекате …

Помалку интензивен
Во мозокот за време на оргазмот и кај жените и кај мажите, се одвиваат исти процеси, односно се активираат хормони на среќата. Интензитетот на машкиот и женскиот врв е всушност ист – освен што женскиот трае подолго време, па затоа едноставно е и поинтензивен.

Поедноставен е
Единствениот недостаток на женскиот оргазам е тоа што ретко го доживуваат. Имено, жените потешко постигнуваат оргазми за време на сексот, додека нивниот партнер речиси секогаш свршува.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »