Дали е ова најубавиот автопат на светот?(видео) - Македонија Денес

Дали е ова најубавиот автопат на светот?(видео)

Опомена!!!

Автопатот Хепу – Напо во југозападна регија Гуанџи се смета за еден од најубавите сообраќајници на светот.

автопат

Кина е земја со бројни прекрасни локации и фасцинантни патишта. Сепак, автопатот Хепу – Напо, кој се простира низ југозападната регија Гуанџи, навистина е посебен. Бетонска конструкција претставува силен контраст на густите шуми и брда кои ја опкружуваат и создава прекрасен призор на кој само ретките ќе му одолеат. Дури повеќе, светските медиуми го прогласија автопатот Ѕ60 кој се наоѓа во близина на границата со Виетнам за еден д најубавите на светот.

Hepu-Napo Expressway

Иако на фотографиите од воздух често стои празен, граден е со визија за иднината. Во најнаселената земја на светот живеат 1,3 милијарди жители, д што четириесет отсто престојува во рурални краишта.

Зошто облакодерите во Хонг Конг имаат дупки во средина? (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »