Дал отказ по само шест месеци работа во Фејсбук, а неговата причина ќе ве изненади!(фото) - Македонија Денес

Дал отказ по само шест месеци работа во Фејсбук, а неговата причина ќе ве изненади!(фото)

Опомена!!!

Марк Закерберг го вработил анкетарот Тавис Мекгин за да дознае што луѓето навистина мислат за него, меѓутоа Тавис не се задржал долго на таа работна позиција.

Тој по само шест  месеци работа во компанијата „Фејсбук“ решил да даде отказ.

Закерберг сакал да го дознае вистинското мислење кое луѓето го имаат за неговите говори, како и што населението мисли за неговата соработничка Шерил Сандберг. Затоа го вработил Мекгин.

Фејсбук

-Беше тоа невообичаена работа. Морав да анкетирам фокусни групи и спроведувам анкети за да откријам дали на луѓето им се допаѓа Закерберг и дали му веруваат. Особено го интересираше што за него мислат луѓето кои живеат надвор од САД“, вели тој.

Фејсбук

Мекгин открил и какви прашања користел во анкетите.

-Не поставував апстрактни прашања, туку конкретни: дали  на луѓето им се допаѓаат неговите говори, неговите интервјуа во медиумите, како и неговите објави на Фејсбук. Беше помалку како работа на некаква политичка кампања“, вели тој.

Открил и дека имал голем буџет, но дека не може да ги открива резултатите од анкетите поради тоа што потпишал договор за доверливост.

Фејсбук

Сепак, по шест месеци дал отказ затоа што сфатил колку големо негативно влијание има Фејсбук врз светот.

Тогаш основал сопствена компанија за анкетирање и испрашал 2000 Американци што мислат за Фејсбук. 32% кажале дека оваа социјална мрежа е штетна.

Закерберг на овие близнаци им ја украл идејата за Фејсбук:Мислел дека ќе ги уништи, а тие се сега милијардери!

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »