Чудо Божје: Куче станало калуѓер (фото) - Македонија Денес

Чудо Божје: Куче станало калуѓер (фото)

Опомена!!!

Едно куче скитник имало неверојатна среќа да дојде во рацете на калуѓерите во фарњевскиот манастир во Боливија. Го нарекле Кармело и сега ужива во животот за каков не можел ниту да сонува. Свети Фрањо Асишки основачот на овој ред, бил помеѓу останатото познат и како заштитник на животните, па не е за чудење што калуѓерите решиле да му помогнат на кучето скитник.

Неговиот живот сега се состои од игра и трчање. Сите го сакаат, тој е Божије сусштество – вели калуѓерот Хорхе Фернандез.

Кармело очигледно е толку задоволен од новиот живот и воопшто не се буни кога ќе му облечат одора. Во неа подготвено позира, а неговите фотографии се хит на интернетот. Освен тоа, обожува да се дружи со рибите во рибник, а до една фотографија која го овековечила ова дружење калуѓерите напишале: „Ова е брат Кармело кој сака да им проповеда на рибите“.

куче

Локалното здружение за заштита на животните го подржало нивниот потег. Кажале дека сите манастири и цркви би требало да ги вдомат животните по што и народот би го следел нивниот пример.

куче

куче

куче

куче

куче

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »