Чудесен лек за тромбоза и болни вени: Рецепт од две состојки се пренесува од колено на колено! - Македонија Денес

Чудесен лек за тромбоза и болни вени: Рецепт од две состојки се пренесува од колено на колено!

Опомена!!!

Проблем на проширени вени и тромбоза е вообичаен во денешно време, особено помеѓу жените. Оваа состојба може да биде  доста болна и самиот живот го прави комплициран.

Проширените вени најчесто се наоѓаат во нозете и зглобовите. Се јавуваат како последица на оштетените залистоци и вени, вишок килограми, недостаток од вежбање, повреди, тромб, бременост, како и долго стоење или седење.

Набабрени, проширени и завртени вени не можат да овозможат добар проток на крвта кон срцето, туку се акумулира во вените. Освен тоа, проширените вени мое да ги блокираат подлабоките вени и со тоа да предизвикаат длабинска венска тромбоза.

Меѓутоа, доколку се третираат на време, тоа не би требало да прерасне во сериозен проблем. Тоа значи дека треба да се конзумира здрава храна, потребно е да имате исправни навики на седење и стоење како и редовно вежбање. Освен тоа, користете природни, домашни лекови.

Денес ќе ви откриеме еден стар рецепт за проширени вени и тромбоза. Овој лек се пренесува од колено на колено, поради неговите неверојатни ефекти кои ги дава, а оние кои го споделија на блогот за природно лекување сведочат дека лекот е и тоа како делотворен.

вени

Состојки: 1 чаша овчо млеко, 1 бебешки сапун

Подготовка: Изрендајте го сапунот и ставете го во млекото. Лекот чувајте го во фрижидер

Лекување: Ставете ја смесата на газа или памук и допрете ги болните точки. Тријте ја смесата со движења горе и доле, три пати на ден.

Првите позитивни резултати се видливи и се чувствуваат по десетина дена секојдневна употреба.

Напаравете ги овие капки и проширените вени ќе исчезнат (рецепт)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »