Чини колку Ајфон, а може да ви заштеди енергија за цел живот (видео) - Македонија Денес

Чини колку Ајфон, а може да ви заштеди енергија за цел живот (видео)

Опомена!!!

Индиската стартап компанија Avant Garde Innovations развила евтин, а исклучително практичен изум: евтина верзија на турбина на ветер, која може да произведува енергија од 3-5 киловати на час, секој ден!

За само 750 долари, колку што изнесува цената на скапоцениот Ајфон, можете да набавите турбина која би можела да ја заштеди енергијата во вашиот дом за цел живот.

Многумина беа изненадени кога неодамна Пинарај Виџајан, главниот министер на индиската држава Керал јавно подржал еден сличен проект на младите хидро – електроничари, кои силата на водопад исто така ја претворале во струја. Голем дел од населението на Индија се уште живее во темница, па секој проект од ваков тип е добредојден и може да се очекува поддршка и во овој случај.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »