Без мака! Како совршено да испеглате кошула(видео) - Македонија Денес

Без мака! Како совршено да испеглате кошула(видео)

Опомена!!!

Прв и основен совет е да не чекате кошулата да се пресуши. Доколку кошулата е влажна, полесно ќе ги испеглате сите фалти направени во текот на перењето. Важно е да имате и квалитетна пегла, и да има опција за пеглање со пареа.

Доколку се плашите од дамки кои може да ги направи бигорот, исклучите ја пареата.

За кошулата да ви биде совршена, важно е да почнете со пеглање на јаката, потоа преминете на ракавите, а потоа на предната и задната страна на кошулата.

Интернетот е полн со снимки кои објаснуваат како можете да испеглате кошули.

Исто така многу е важно со пеглата да не правите кружни движења, како и тоа дека ракавите треба да ги наместите правилно. Не се откажувајте од совршенството, првите 10 пати сигурно ќе ви биде тешко, но со секоја вежба ќе бидете се подобри и подобри. Погледнете го видеото, ќе ви ја олесни работата!

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »