Автобусот на иднината кој ќе ве одушеви со генијалноста (видео) - Македонија Денес

Автобусот на иднината кој ќе ве одушеви со генијалноста (видео)

Опомена!!!

Долг 32, широк осум а висок 4,6 метри – „Транзит елевејтед бас“ (ТЕБ) е автобусот на иднината претставен на Саемот за висока технологија во Пекинг.

Се работи за ново превозно средство на кинеска компанија, со кое Кинезите се надеваат дека ќе се избегнат огромните колони по тамошните автопати.

ТЕБ претставува симбиоза на автобус, трамвај, метро и кран и ќе се движи по специјални шини, кои ќе му овозможуваат да ги премине автомобилите без да прави метеж. Ќе собира и до 1.200 патници, а прототипот ќе биде готов за помалку од 12 месеци.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »