Ако сакате врската да ви трае долго време, оваа работа треба да ја правите секој ден, задолжително! - Македонија Денес

Ако сакате врската да ви трае долго време, оваа работа треба да ја правите секој ден, задолжително!

Опомена!!!

Среќата во врската зависи само од овие работи …

Врските никогаш не биле полесни. Постојат голем број на фактори кои влијаат на љубовната среќа или несреќа, а тие со текот на времето се менуваат.

Многу луѓе ќе се согласат дека еден од најважните квалитети кај партнерот е добрата смисла за хумор, бидејќи смеењето прави сè да биде подобро. Токму затоа научниците од Универзитетот во Северна Каролина одлучиле да спроведат истражување и откриле колку смеата е важна во врската.

Испитаниците биле парови кои биле заедно околу четири години, а требале да одговорат на неколку прашања поврзани за својата врска, а потоа да раскажат како се запознале.

Оние кои за време на зборувањето заедно се смееле, најчесто во одговорите на прашањата, кои им биле поставени, претходно својот партнер го опишале како грижлива и дарежлива личност, полна со љубов.

Научниците врз основа на резултатите од истражувањата заклучиле дека смеењето всушност има позитивно влијание на љубовните врски и дека паровите секој ден задолжително треба да се смеат заедно бидејќи така ќе ја продлабочат и продолжат својата љубовна среќа.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »