Ако го нанесете овој спреј на автомобилот, тој никогаш повеќе нема да се извалка:Ќе стане отпорен дури и на гребаници (видео) - Македонија Денес

Ако го нанесете овој спреј на автомобилот, тој никогаш повеќе нема да се извалка:Ќе стане отпорен дури и на гребаници (видео)

Опомена!!!

Компанијата Always Dry направила спреј кој се нанесува на надворешната на автомобилот за да тој никогаш не се извалка.

Специјални дизајниран спреј спречува нечистотијата да се задржи на надворешноста на автомобилот или некое друго возило. Во видеото е прикажано како нечиста вода истурена од кофа сама се измива од делот на кој е нанесен Always Dry, додека на другиот дел се задржала. Спрејот е хидрофобичен, односно спречува задржување на било која теност.

Always Dry користи нанокерамички честички. Тие честички формираат хемиска врска со бојата на возилото за да се спречи валкањето. По нанесувањето потребно е да се почека десетина минути за да се исуши спрејот. Компанијата тврди и дека спрејот ќе го направи возилото отпорно на гребење.

Ѕвер на две тркала: Велосипедот на Мерцедес чини повеќе од Дачија Сандеро, а има и причина за тоа!(видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »