7 исклучително важни животни правила: Одговорите ќе дојдат кога најмалку ќе ги очекувате! - Македонија Денес

7 исклучително важни животни правила: Одговорите ќе дојдат кога најмалку ќе ги очекувате!

Опомена!!!

Не го споредувајте вашиот живот со животите на другите и не ги осудувајте. Не знаете какво е нивното патување.

1. Помирете се со своето минато, за да не ја расипете сегашноста.
2. Што мислат другите за вас, не е ваша грижа.
3. Времето лечи речиси сè, дајте време.
4. Не го споредувајте својот живот со животите на другите и не ги осудувајте. Не знаете какво е нивното патување.
5. Престанете да размислувате премногу. Во ред е да не ги знаете сите одговори. Тие ќе дојдат кога најмалку ги очекувате.
6. Никој не е задолжен за вашата среќа, освен вие.
7. Смејте се. Не сите проблеми на светот се ваши.

Поучна приказна која треба да се прочита!Оставете ги другите да ве озборуваат

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »