20 фотографии направени во црно-бела техника кои морате да ги погледнете (галерија) - Македонија Денес

20 фотографии направени во црно-бела техника кои морате да ги погледнете (галерија)

Опомена!!!

Црно-белата техника не само што во минатото била елементарна во фотографијата, туку е останата како една посебна техника во оваа уметност која не се совладува толку лесно.

Денес за вас подготвивме галерија со фотографии, каде некои се од историско значење и сигурно ќе ги препознаете, а со некои пак ќе се сретнете за првпат.

Како и да е, оваа селекција дефинитивно ќе ги поттикне ентузијастите на фотографијата да се забавуваат со црната и белата боја малку почесто.

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »