10 начини на кој вашето куче ви кажува дека ве сака - Македонија Денес

10 начини на кој вашето куче ви кажува дека ве сака

Опомена!!!

Иако со вашиот најдобар четириножен пријател сте „развиле“ јазик, не се честит моментите кога ги замислувате ситуациите кога вашето куче ви кажува дека ве сака?

куче

Еве што се случува кога на вашиот миленик ќе му дозволите да спие во вашата соба!

Не грижете се, не сте посебни во ова, затоа што сопствениците и љубителите на животните барем еднаш во животот посакуваат добро да се изнаприкажат со своето куче!

куче

Осум невообичаени работи кои кучињата може да ги намирисаат

Научниците го истражувале однесувањето на кучињата и дошле до заклучок: ако и вашето куче покажува некое од овие 10 знаци тој во суштина ви кажува ДЕКА ВЕ САКА!

куче

-Ужива да ве лиже

-Кога полека заминувате вашето куче стои и ве гледа цело време

-Кога кучето ви се гали од нозете и се мести да застане помеѓу вашитенозе тоа е знак дека ве чува

куче

Зошто кучињата ја наведнуваат главата кога нешто им зборуваме (видео)

-Едноставно „откачува“ од среќа  кога ќе си дојдете дома

-Се гали по јадење

куче

 

-Ве гледа право во очи

куче

Конечно откриено за што сонуваат кучињата, објаснувањето ќе ве разнежи

-Се проѕевате во исто време

куче

-Спие во вашиот кревет

куче

 -Ви ја носи омилената играчка и тоа не секогаш за играње туку едноставно за да ви ја покаже неговата доверба

-Кревање на веѓи и намигнување – тоа е нешто што нема да го направи на некој кој не го познава или не го сака

Нема врска со умор: Ако вашето куче се проѕева, ви порачува нешто многу важно

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »