недела, 22 јануари 2017
мкденес / Интервју / Таленти

Таленти

Интервју: Евгениј Поп Ацев – еден од најдобрите македонски маратонски пливачи

поп ацев2

Здраво Евгениј, најпрво сакам да ти изразам задоволство што одвои време да бидеш дел од нашиот медиум, а воедно и да ти честитам за големиот успех, прво место на  гранпри серијата на ФИНА во маратонско пливање минатата 2015 година и второ место оваа 2016 година! МД:На почеток би те прашал од …

повеќе... »

Младиот голем уметник! Дали талентот се раѓа, или се создава уште од најрана возраст?

ИНТЕРВЈУ на Вејчеслав Поповски МД:Кои беа вашите почетоци? ВП:Имав само пет години кога побарав да ми купат тапан и сам почнав да свирам, имав големо чуство за ритам. Следната година веќе бев член на ДКЦ „Карпош“, а подоцна почнав да свирам и на синтисајзер. Дедо ми ме навлече во светот …

повеќе... »

Дете талент, уште колку вакви деца таленти имаме во Македонија?

даријан шекеров

Дете талент! Така го запознавме младиот Дарјан Шекеров кој плени со својата скромност и интелигенција. Обврските во основно училиште си ги завршува навремено, а потоа се впушта во светот на информатичката технологија каде најдобро плива. Веќе одлично познава неколку програмски јазици, креира иновативни андроид апликации и освојува награди на домашни …

повеќе... »
Translate »