недела, 22 јануари 2017
мкденес / Интервју / Иновативни македонски компании

Иновативни македонски компании

СИЛОТЕР – Компанија за иновативни малтери

силотер

МД: Со што се занимава компанијата Силотер? С: Силотер е компанија која се занимава со производство на градежни материјали која во изминатиот период прерасна во современа фабрика. Во моментов располагаме со палета на производи кои можат да се сретнат на нашиот пазар и тоа повеќе видови на готови малтери, полимерни …

повеќе... »

ХАС Инженеринг

ХАС Инженеринг е компанија која е основана во 2014 година во Скопје од страна на тројца дипломирани електро инженери. Идејата за оформување на компанија доаѓа заедно со идеjата за развој на систем за домашна автоматизација кој ќе биде со достапни цени за македонскиот пазар. Покрај системите за домашна автоматика дејствуваат и …

повеќе... »

Clicon

Clicon

Clicon е испириран од растечката потреба кај малите бизниси за подобрување на деловната комуникација. Clicon претстави подобрен процес преку ново решение за фактурирање достапно за секој сопственик на бизнис. Онлајн фактурирањето не само што ги решава овие проблеми со тоа што го забрзува и поедноставува процесот за праќање на фактури и …

повеќе... »

Smart Ladder

МД: Со што се занимава вашата компанија/стартап? SL:Производство на паметни градежни скали. Тоа се алатки /помагала кои се користат за извршување на одредена работа во одредена висина во градежништвото и пошироко. МД: Што е ново и иновативно во вашата компанија? SL:Класичните градежните скали се  алатки / помагала без кои неможе …

повеќе... »

FootballChat

МД:Со што се занимава вашата компанија/стартап? FC:Нашата компанија/стартап се занимава со изработка на мобилни и вебсајт апликации, мегу кои ние ја изработивме FootballChat апликацијата.  Апликацијата ги поттикнува корисниците на дискусија за најразлични фудбалски теми, одиграни или претстоечки мечеви и типови. Корисниците добиваат нотификации за најактуелните вести од фудбалскиот свет на …

повеќе... »

Ново! Англиски јазик и Дигитална писменост и за млади и за стари

Пегасус

Што е Пегасус? И покрај тоа што веќе неколку годни работиме како институција верификувана од Министерството за образование и наука на РМ за посебната програма Англиски јазик за возрасни верификувана од Центарот за образование на возрасните, Пегасус ЕЛС е училиште за англиски јазик пред се за деца и младинци. Покрај …

повеќе... »

InBin

InBin

InBin е проект развиен од страна на три студента; два индустриски дизајнера и еден консултант. Идејата зад InBin (што е всушност кратенка од Intelligent Bin) е гејмификација на процесот на рециклирање за децата во основните училишта во Македонија. Со поставување на smart канти со три подделби, учениците ќе имаат цел …

повеќе... »

Модулар

Модулар

Модулар интернет креативна платформа  ја поттикнува креативноста, поврзува креативци, овозможува продажба, размена на креацијата. Модулар е за уметници, дизајнери, куратори, архитекти, галерии, концепт продавници, производители, дизајн компании и љубители на изворни креации, купувачи на креативни и иновативни дела со уникатна вредност и можност за персонализација. Модулар  го отвора патот  и …

повеќе... »
Translate »