недела, 22 јануари 2017
мкденес / Интервју / ЕУ фондови и Европска комисија

ЕУ фондови и Европска комисија

Европски ризичен капитал. Фондови за социјални претпријатија

Унијата на Капитален Пазар (CMU) е клучен дел од инвестицискиот план на Јункеровата комисија (Junkcker Commission) и цели кон диверзификација на начинот на кој целиот капитал е мобилизиран во Европската Унија (EU) за да се креира еден пазар за капитал и да се зголеми растот на инвестиции во Европа. Во …

повеќе... »

ЕРАЗМУС+ и можностите за младите во земјата. Интервју со М-р Дарко Димитров

дарко димитров

Националната агенција за образовни програми www.na.org.mk  на Република Македонија со своите активности во изминатите две години ги подобрува условите за искористување на грантовите од Европската комисија за програмата Еразмус+. Можност за користење на грантови неповратни средства имаат, основни и средни училишта, факултети и универзитети, невладини организации, компании.. На оваа тема …

повеќе... »

Интервју со Џо Грини, Директор на West Business Innovation Center во Ирска: Скромното потекло прави луѓето да станат изумители и креатори

Џо Грини

Joe Greaney е директор на WESTBIC (West Business Innovation Center) во Галвеј, што го покрива западниот дел на Ирска. Џо Грини бил претседател на EBN (European Business Network) и Претседавач на Асоцијацијата на центри за развој на бизнисот на Европската Унија во Ирска. Џо доставувал техничка поддршка во Применета Иновација …

повеќе... »
Translate »